The Edge: Philips Lighting

The Edge is een innovatief, 40.000 m2, kantoorgebouw aan de Zuidas in Amsterdam. OVG en Deloitte werkten nauw samen met Philips Lighting die het Connected Office Lighting systeem geleverd heeft. Een systeem dat cutting-edge technologie gebruikt om de flexibiliteit van een open kantoor te verbeteren.

Belangrijkste energiebesparende kenmerken

  • Werknemers kunne de verlichting en temperatuur van hun werkplek personaliseren met behulp van een smartphone app. De data op hun smartphone laat hen de operationele efficiëntie maximaliseren, alsmede de CO2-uitstoot van het gebouw te beperken.
  • Het systeem gebruikt bijna 6.500 Connected LED-armaturen om een 'digitaal plafond' te creëren in het gebouw met 15 verdiepingen. 
  • Met geïntegreerde sensoren die in 3000 van deze armaturen zitten (werkend met Philips Envision verlichting management software), registreert, bewaart, deelt en verspreidt het systeem informatie over de gehele verlichte ruimte.
  • Facility managers gebruiken de software om de gegevens te visualiseren en te analyseren, het energieverbruik bij te houden en de onderhoudswerkzaamheden te stroomlijnen.