Europese Commissie lanceert Europees Energie-Efficiëntie Platform (E3P)

Op 5 april 2016 lanceerde de Europese Commissie het Europees Energie-Efficiëntie Platform (3EP). Dit platform moet ervoor zorgen dat alle regelgevende en financiële inspanningen benut worden om het hoofd te bieden aan de uitdagingen gelinkt aan energie-efficiëntie.

De lancering van dit platform is  een oproep naar de energie-efficiënte gemeenschappen toe om een collectieve inspanning te leveren om de kennis rond energie-efficiëntie te verzamelen en te versterken. Het Joint Research Centre biedt de mogelijkheid om dit webplatform als instrument te gebruiken. Dit door middel van het faciliteren van kennisuitwisseling door online community experts.

Het Europese Energy Efficiency Platform (E3P) streeft naar een betere ondersteuning, uitwerking, uitvoering en monitoring van het energie-efficiënte beleid in Europa.

Het platform werkt rond zes thema's:

             ·         producten

             ·         steden

             ·         gebouwen

             ·         transport

             ·         industrie

             ·         distributie (verwarming, afkoeling en elektriciteit)

Het forum is voornamelijk digitaal en zal stakeholders die energie-efficiëntie implementeren en monitoren voorzien van ondersteunende data(analyses).  De definitieve versie zal voor het publiek toegankelijk zijn in de komende maanden.