Nike: Logistics Innovation & Training Center

Het LITC (Logistics Innovation & Training Center) gebouw is gelegen op de site van het logistieke centrum van Nike ELC en herbergt een logistiek innovatie trainingscentrum. Het gebouw streeft een duurzaamheidslabel Breeam Outstanding na. Dit betekent dat naast de uitstekende energieprestaties van het gebouw bijzondere aandacht is besteed aan het comfort in het gebouw, de gebruikte materialen en hun verwerkingswijze, de waterhuishouding, het afvalbeheer en de constructiewijze.

Belangrijkste energiebesparende kenmerken

Een uitstekende energieprestatie van het gebouw wordt verkregen door toepassing van materialen met een hogere isolatiewaarde dan wettelijk nodig is om de isolatiewaarde voor alle gebouwonderdelen (vloer, dak, muren) te verhogen.

  • De klimaatregelingsunits van het gebouw maken gebruik van het water in de vijver waarop het centrum zich deels bevindt voor verwarming en koeling.
  • Extra aandacht wordt besteed aan het akoestisch comfort van het gebouw door het gebruik van materialen met een hoge geluidsabsorptiegraad. Om het lawaai afkomstig van het de omgeving te verminderen (snelweg, industrieterrein, e.a.) wordt een groendak aageplant.
  • De gebruikte materialen zijn cradle-to-cradle, FSC-gelabeld en VOC-vrij.
  • De gebruikte waterbehandeling van het gebouw zal geschieden middels een rietveld aan het gebouw zelf. Alleen drinkbaar water wordt gebruikt voor drinkwater toepassingen. Het water van de vijver zal worden hergebruikt om de toiletten te spoelen.